• Посилання скопійовано

Триває робота над правками до проекту Трудового кодексу

Члени робочої групи з доопрацювання проекту Трудового кодексу завершили розгляд поправок народних депутатів до статей 56-58 Глави 1 "Трудові відносини і трудовий договір", Книги 2 "Виникнення та припинення трудових відносин. Трудовий договір"

Триває робота над правками до проекту Трудового кодексу

Як пояснили "ЗіБ" у Комітеті з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення ВР, члени робочої групи розглянули поправки до статті 59 Глави 2 "Трудові відносини на визначений строк", Книги другої.

Нагадаємо, під час минулого засідання Робочої групи було розглянуто пропозиція групи народних депутатів щодо виключення зі ст. 51 "Документи та відомості про особу, що подаються під час прийняття на роботу" обов'язкового надання трудової книжки.

Члени Робочої групи зазначили, що у трудовій книжці міститься інформація про трудове життя працівника, трудову практику, його кваліфікаційне зростання, про наявність роботи у важких, шкідливих та небезпечних умовах, що в результаті має значення для наступного призначення пенсії. За результатами обговорення пропозиція була відхилена, оскільки без запровадження державного електронного реєстру даних про кожного працівника, якого зараз ще немає, вилучення трудових книжок може призвести до порушення прав працівників.

Загалом, у минулому році робочою групою вже пройдено Книгу першу "Загальні положення" (Глава 1. Основні положення; Глава 2. Нормативно-правові та інші акти, що регулюють трудові відносини; Глава 3. Суб'єкти трудових відносин).

Під час засідання також відбулася дискусія навколо статей, що стосуються особливостей регулювання трудових відносин деяких категорій працівників. Так, встановлено, що відносини членів виробничих кооперативів та фермерських господарств регулюються трудовим законодавством у випадках, якщо це передбачено їх статутом або іншими внутрішніми документами.

Окрім того, робочою групою врегульовано ряд інших положень. Зокрема, це стосується статей, норми яких регулюють трудові відносин іноземців та осіб без громадянства, які працюють в Україні, а також трудові відносини громадян України, які працюють в Україні за трудовими договорами з іноземними роботодавцями.

Наразі вже відбулося вісім засідань робочої групи з доопрацювання проекту Трудового кодексу України до другого читання. 

Додаткові матеріали можна знайти на сайті Комітету з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення за посиланням.

Джерело: Закон&Бізнес

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»