• Посилання скопійовано

Як часто водії транспортних засобів повинні проходити медогляд?

МОЗ зазначив, що не існує єдиного підходу до визначення терміну дії медичних довідок, оскільки у них різна мета видачі, а, отже, і різний термін дії

Як часто водії транспортних засобів повинні проходити медогляд?

Минздрав в письме от 22.12.2015 г. № 3.12-17/2189-ЗПІ-15 отметил, что периодическому медицинскому осмотру подлежат водители транспортных средств для подтверждения права на управление транспортным средством:

  • возрастом до 55 лет (включительно) - один раз в 10 лет;
  • в возрасте от 56 до 75 лет (включительно) - один раз в 3 года;
  • возрастом от 76 лет и более - один раз в год.

Один раз в год проходят медосмотр водители, которые выполняют работы по перевозке пассажиров и грузов.

Сокращение срока действия медицинской справки возможно в случае выявления медицинских противопоказаний согласно Перечню заболеваний и недостатков, при которых лицо не может быть допущено к управлению соответствующими транспортными средствами.

Минздрав подчеркул, что не существует единого подхода к определению срока действия медицинских справок, поскольку у них разная цель выдачи, а, следовательно, и разный срок действия.

Обратите внимание, это письмо имеет разъяснительный, информационный характер и не устанавливает новых правовых норм.

Джерело: ЛІГА:ЗАКОН

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»