• Посилання скопійовано

Як оподатковується середній заробіток за час вимушеного прогулу, виплачений за рішенням суду

ДФС у Рівненській області розглянула питання щодо порядку утримання та нарахування податків та інших обов’язкових платежів із суми вимушеного прогулу

Як оподатковується середній заробіток за час  вимушеного прогулу, виплачений за рішенням суду

ДФС у Рівненській області у листі від 22.03.2016 р. №678/ 10/17-00-13-03-01 роз'яснила, що при вирішенні питання про оподаткування роботодавцем виплачуваних працівникові за вимушений прогул сум (за рішенням суду ) потрібно врахувати постанову Пленуму ВСУ від 24.12.1999 р. № 13. У ній зазначено, що задовольняючи вимоги про оплату праці, суд має навести в рішенні розрахунки, з яких він виходив під час визначення сум, що підлягають стягненню. Оскільки справляння і сплата податку із заробітної плати є відповідно обов'язком роботодавця та працівника, суд визначає таку суму без утримання цього податку та інших обов'язкових платежів, про що зазначає в резолютивній частині рішення.

Враховуючи викладене, юридична особа (боржник) є податковим агентом щодо нарахування, утримання та сплати ПДФО за ставкою 18% і військового збору за ставкою 1,5% з доходу у вигляді середньої заробітної плати, нарахованої на підставі рішення суду за час вимушеного прогулу. 

Крім того, дохід у вигляді середньої заробітної плати, нарахованої на підставі рішення суду, за час вимушеного прогулу є базою нарахування ЄСВ.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФС у Рівненській області

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»