• Посилання скопійовано

Комітет рекомендує Раді прийняти зміни до КЗпП щодо додаткової відпустки на дітей

Комітет ВРУ з питань соцполітики, зайнятості та пенсійного забезпечення рекомендує прийняти за основу законопроект №3775 про внесення змін до КЗпП щодо додаткової відпустки працівникам, які мають дітей

Комітет рекомендує Раді прийняти зміни до КЗпП щодо додаткової відпустки на дітей

Нагадаємо, що ще у січні 2016 року у Верховній Раді був зареєстрований законопроект №3775 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо додаткової відпустки працівникам, які мають дітей", автором якого є нардеп Юрій Бублик.

Докладно про зміни, запропоновані цим документом, ми писали тут >>

Якщо коротко, то законопроектом пропонується прибрати дискримінаційний бар'єр між чоловіками та жінками та встановити норми, які будуть стосуватися відпустки не тільки жінок, а працівників уцілому.

Так, главу V КЗпП пропонують доповнити статтею 761, якою встановити право на щорічну додаткову оплачувану відпустку тривалістю 10 календарних днів без урахування святкових і неробочих днів для працівників:

  • які мають двоє або більше дітей віком до 15 років,
  • або дитину-інваліда,
  • або який усиновив дитину або взяв під опіку,
  • або який виховує й утримує дитину сам (у тому числі й у разі тривалого перебування одного з батьків в лікувальному закладі).

За наявності декількох підстав для надання цієї відпустки її загальна тривалість не може перевищувати 17 календарних днів.

Передбачено також, що зазначена відпустка може бути поділена за домовленістю між батьками (опікунами, усиновлювачами) на їх розсуд та використана одночасно чи в різні строки.

18 травня 2016 року Комітет ВРУ з питань соцполітики, зайнятості та пенсійного забезпечення оприлюднив висновок, яким рекомендує прийняти за основу законопроект №3775.

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»