• Посилання скопійовано

Як поновитися на роботі працівникові, звільненому у зв’язку з призовом в армію

Держпраці зауважує, що звільнення працівника у зв’язку з призовом на строкову військову службу після 08.02.2015 р. не відповідає законодавству

Як поновитися на роботі працівникові, звільненому у зв’язку з призовом в армію

Держпраці у Хмельницькій області нагадала, що у період з 08.02.2015 р. по 10.06.2015 р. діяла пряма норма статті 39 Закону «Про військовий обов’язок і військову службу» щодо збереження за працівниками, призваними на строкову військову службу, місця роботи (посади) та середнього заробітку (без компенсації із державного бюджету).

З 11.06.2015 р. по 31.12.2016 р. за працівниками, призваними на строкову військову службу зберігалися місце роботи, посада і компенсувався із бюджету середній заробіток.

З 01.01.2016 компенсація середнього заробітку із бюджету законодавством не передбачена. Докладніше тут >>

Таким чином, звільнення працівника на підставі пункту 3 статті 36 КЗпП у зв’язку із призовом на строкову військову службу після 08.02.2015 р. є таким, що не відповідає законодавству.

З метою поновлення на роботі та оплати за час вимушеного прогулу можна звернутися до районного, районного у місті, міського чи міськрайонного суду за місцем знаходження підприємства, установи, організації або за місцем проживання.

Новини на тему >>

Джерело: Державна інспекція України з питань праці

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»