• Посилання скопійовано

Насіров розповів, як вивести зарплату з тіні

Глава ДФС зазначив, що для виведення зарплати з тіні «мінімалка» повинна бути мінімум 5 тисяч гривень

Насіров розповів, як вивести зарплату з тіні

Про це під час інтерв'ю на 24 каналі заявив глава Державної фіскальної служби Роман Насіров, - повідомляє УНІАН.

«Якщо взяти середні збори ЄСВ в жовтні-листопаді минулого року, то вони були на рівні 15 мільярдів гривень, зараз вони на рівні 10,5-11 мільярдів гривень. Тобто, пропорційно зі зменшенням ставки збирається більше, але це абсолютно менша сума», ‒ сказав Насіров.

Глава ДФС зазначив, що через це Пенсійний фонд отримує приблизно на 4 мільярди гривень менше щомісяця.

«Ми продовжуємо працювати над детінізацією заробітних плат, але в цей час нам разом з урядом і Міністерством фінансів треба вирішувати, якими джерелами покривати дефіцит Пенсійного фонду», ‒ зазначив Насіров.

Глава ДФС зазначив, що в Україні офіційно отримують зарплату лише близько 10,5 мільйонів осіб, з них 4 мільйони отримують мінімальну, а в сусідній Польщі з меншим населенням офіційну зарплату отримує близько 20 мільйонів чоловік.

«І моя думка, що нам, як державі, якщо не з першого разу, то за кілька кроків потрібно прийти до того, щоб мінімальна отримувана зарплата в країні наближалася як мінімум до 5 тисяч гривень. Якщо у нас буде встановлена така мінімальна ‒ це буде не сьогодні, не завтра, це буде реалістично робити в наступному році ‒ то, коли у нас буде встановлена така заробітна плата, у нас буде кумулятивний ефект детінізації», ‒ сказав Насіров.

Джерело: УНІАН

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»