• Посилання скопійовано

Середня заробітна плата на підставі рішення суду: нюанси оподаткування

ДФС роз’яснила питання щодо оподаткування ПДФО і військовим збором та нарахування ЄСВ на дохід у вигляді суми середньої зарплати, нарахованої на підставі рішення суду за час затримки розрахунку при звільненні працівника

Середня заробітна плата на підставі рішення суду: нюанси оподаткування

ДФС України у листі від 09.06.2016 р. №12817/6/99-99-13-02-03-15 повідомила, що оскільки виплата доходу у вигляді суми середньої заробітної плати, нарахованої на підставі рішення суду за час затримки розрахунку при звільненні працівника, здійснюється звільненому працівнику і не пов’язана з відносинами трудового найму, то такий дохід оподатковується податковим агентом як інші доходи податком на доходи фізичних осіб за ставкою 18% та військовим збором — 1,5% у місяці його фактичного нарахування.

В податковому розрахунку (форма № 1ДФ) інші доходи зазначаються за ознакою «127».

Водночас відшкодування, нараховані працівникам за час затримки розрахунку при звільненні, не є базою нарахування єдиного внеску.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Вісник. Офіційно про податки

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»