• Посилання скопійовано

Мінімальні зарплати в Україні можуть відв'язати від прожиткового мінімуму

У Кабміні пропонують використовувати досвід Польщі та Словаччини

Мінімальні зарплати в Україні можуть відв'язати від прожиткового мінімуму

В Україні слід скасувати прив'язку мінімальної заробітної плати до прожиткового мінімуму. Про це заявив міністр соціальної політики України Андрій Рева, передає прес-служба відомства, як зазначає на своїй сторінці Сьогодні.

За його словами, в Україні йде незначне підвищення прожиткового мінімуму, після чого підвищується мінімальна зарплата бюджетників, і тільки потім – зарплата в приватному секторі, в той час, як ситуація повинна бути протилежною.

Рева додав, що співголови Групи стратегічних радників з підтримки реформ в Україні Іван Міклош і Лешек Бальцерович звертають увагу українського уряду на те, що в усьому світі державний сектор наздоганяє приватний за рівнем мінімальних зарплат, а не навпаки.

"Вони радять відв'язати прожитковий мінімум від мінімальної зарплати і підняти її законодавчо. Нехай мінімальна зарплата сьогодні буде не 1 тис. 450 грн., а 2 – 3 тис. грн. Хочеш – не хочеш, а приватному сектору доведеться піднімати зарплати. Відповідно ми отримаємо додатковий ресурс, який витратимо на підвищення зарплат в бюджетній сфері", – сказав міністр. Він зазначив, що саме так поступали в Словаччині і Польщі.

Також Рева додав, що Мінсоцполітики спільно з Міністерством фінансів, Міністерством економічного розвитку і торгівлі України розробляють заходи, які повинні забезпечити легалізацію зарплат.

Джерело: Сьогодні

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»