• Посилання скопійовано

Як преміюватимуть держслужбовців

Мінсоцполітики затвердило Типове положення про преміювання держслужбовців

Як преміюватимуть держслужбовців

Мінсоцполітики наказом від 13.06.2016 р. №646 затвердило Типове положення про преміювання державних службовців органів державної влади, інших державних органів, їхніх апаратів (секретаріатів) (далі - Положення).

Положення встановлює порядок визначення розмірів, нарахування та виплати премій державним службовцям органів державної влади, інших державних органів, їхніх апаратів (секретаріатів) (далі - державний орган), які займають посади державної служби категорій "Б" і "В".

Преміювання державних службовців проводитиметься з метою матеріального стимулювання високопродуктивної та ініціативної праці, підвищення її ефективності, якості, заінтересованості у досягненні її кінцевого результату та посилення персональної відповідальності державних службовців за доручену роботу або поставлені завдання.

Так, Положенням передбачено такі види премій держслужбовцям:

  • премія за результатами щорічного оцінювання службової діяльності;
  • місячна або квартальна премія відповідно до особистого внеску в загальний результат роботи державного органу.

Розмір премії державного службовця встановлюватиме керівник державної служби в держоргані шляхом видання відповідного наказу (розпорядження). Проте загальний розмір премій, які може отримати державний службовець за рік, не може перевищувати 30% фонду його посадового окладу за рік.

Розмір місячної або квартальної премії залежатиме від особистого внеску держслужбовця в загальний результат роботи держоргану з урахуванням таких критеріїв:

  • ініціативність у роботі;
  • якість виконання завдань, визначених положеннями про державний орган, самостійний структурний підрозділ, у якому працює державний службовець, його посадовою інструкцією, а також дорученнями керівництва відповідного державного органу та безпосереднього керівника державного службовця;
  •  терміновість виконання завдань;
  • виконання додаткового обсягу завдань (участь у провадженні національних реформ, роботі комісій, робочих груп тощо).

Преміювання за результатами щорічного оцінювання службової діяльності буде проводись у разі отримання держслужбовцем відмінної оцінки за результатами щорічного оцінювання.

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»