• Посилання скопійовано

Працівникові встановлено неповний робочий час: як оплачуються лікарняні в неробочі дні

Оплаті підлягають всі календарні дні, визначені листком непрацездатності, не дивлячись на те, що на період тимчасової непрацездатності працівника припадають дні, які є для нього неробочими в зв'язку з встановленням неповного робочого часу

Працівникові встановлено неповний робочий час: як оплачуються лікарняні в неробочі дні

Об этом сообщил ФСС по ВУТ в письме от 18.08.2016 г. № 2.4-46-1431, - пишет "Лига:Закон".

Право на материальное обеспечение по страхованию в связи с временной потерей трудоспособности возникает с наступлением страхового случая в период работы (включая время испытания и день увольнения), если иное не предусмотрено законом.

Сумма страховых выплат застрахованному лицу и оплаты первых пяти дней временной нетрудоспособности за счет средств работодателя исчисляется путем умножения суммы дневной выплаты, размер которой устанавливается в процентах среднедневной зарплаты в зависимости от страхового стажа (если его наличие предусмотрено законодательством), на количество календарных дней, подлежащих оплате.

Джерело: Бухгалтер.ua

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»