• Посилання скопійовано

Терміни виплати відпусткових можуть бути погоджені між роботодавцем і працівником

У разі необхідності отримання частини щорічної відпустки у стислі строки в заяві працівник може висловити своє бажання про отримання зарплати за неї в терміни, визначені між ним та роботодавцем

Терміни виплати відпусткових можуть бути погоджені між роботодавцем і працівником

Мінсоцполітики у листі від 04.08.2016 р. №430/13/116-16 нагадує, що згідно зі ст. 21 Закону про відпустки заробітна плата працівникам за час відпустки виплачується не пізніше ніж за три дні до її початку.

Згідно зі ст. 10 цього Закону, конкретний період надання щорічних відпусток у межах, установлених графіком, погоджується між працівником і власником або уповноваженим ним органом. Про дату початку відпустки працівника повинні повідомити письмово не пізніш як за два тижні до встановленого графіком терміну.

Відповідно до ст. 7 параграфа 2 Конвенції №132, суми, що належать до виплати за час відпустки (частину), виплачуються зацікавленій особі до відпустки, якщо інше не передбачено в угоді, що стосується цієї особи і роботодавця.

Враховуючи вищезазначене, Мінсоцполітики зазначило: у разі необхідності отримання частини щорічної відпустки у стислі строки в заяві працівник може висловити своє бажання про отримання заробітної плати за неї в терміни, визначені між ним та роботодавцем.

Аналітика від Дт-Кт: нараховуємо відпусткові у різних ситуаціях

Усі новини на тему відпусток >>

Усе необхідне для розрахунку відпускних (правила, методика розрахунків, кількість днів відпустки, що належить працівникам Вашого підприємства, приклади нарахування відпускних), дивіться у довіднику >>

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»