• Посилання скопійовано

Декрет: особливості звільнення у зв'язку з закінченням договору

Строк закінчення договору припадає на час перебування працівниці у відпустці для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку. Чи можна її звільняти і, якщо так, то як саме правильно оформити?

Декрет: особливості звільнення у зв'язку з закінченням договору

Держпраці у Хмельницькій області нагадує, що ст.  184 КЗпП забороняє звільняти жінок, які мають дітей віком до трьох років, у тому числі і у зв’язку із закінченням строкового трудового договору.

Так, в день закінчення строкового трудового договору кадрова служба має видати наказ про те, що жінка підлягає звільненню на підставі пункту 2 статті 36 КЗпПУ, але, у зв’язку з її перебуванням у відпустці по догляду за дитиною, вона буде звільнена в день, коли дитині виповниться три роки (шість років у випадку, якщо дитина потребує домашнього догляду).

Джерело: Державна інспекція України з питань праці

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»