• Посилання скопійовано

Учасник бойових дій зі статусом «чорнобильця» має право на додаткову відпустку

Пільговик, який має одночасно право на пільги та компенсації, передбачені різними законами, користується пільгами та компенсаціями за своїм вибором відповідно до одного з них

Учасник бойових дій зі статусом «чорнобильця» має право на додаткову відпустку

Мінсоцполітики у листі від 18.08.2016 р. №454/13/116-16 роз'яснило, що працівник, який має статус учасника бойових дій (інваліда війни) й одночасно є потерпілим унаслідок Чорнобильської катастрофи 1 чи 2 категорії, має право на додаткову відпустку зі збереженням зарплати відповідно до одного із законів за його вибором, оскільки ці пільги є однотипними.

Особам, віднесеним до категорій 1 та 2, державою гарантовані компенсації та пільги, зокрема отримання додаткової відпустки зі збереженням зарплати строком 14 робочих (16 календарних) днів на рік.

Зазначена додаткова відпустка визначена як пільга та компенсація за шкоду, завдану внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Згідно із Законом №426-VIII учасникам бойових дій та інвалідам війни надається додаткова відпустка зі збереженням зарплати тривалістю 14 к. д. на рік.

Виходячи з норм Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» вищезгадана відпустка є пільгою, гарантованою державою, та відповідно також не належить до виду щорічних відпусток, визначених ст. 4 Закону «Про відпустки».

Згідно із Законом «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» пільговик, який має одночасно право на пільги та компенсації, передбачені різними законами, користується пільгами та компенсаціями за своїм вибором відповідно до одного з них.

Читайте також: Додаткова відпустка учасникам бойових дій: скоро - за рахунок роботодавців!

Усі новини на тему відпусток >>

Усе необхідне для розрахунку відпускних (правила, методика розрахунків, кількість днів відпустки, що належить працівникам Вашого підприємства, приклади нарахування відпускних), дивіться у довіднику >>

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Міністерство соціальної політики

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»