• Посилання скопійовано

Президент не підтримає Трудовий кодекс без антидискримінаційних норм

Петро Порошенко не підпише новий Трудовий кодекс без антидискримінаційних поправок, які були однією з вимог для безвізового режиму з Євросоюзом

Президент не підтримає Трудовий кодекс без антидискримінаційних норм

Про це повідомив речник президента Святослав Цеголко у Facebook.

"Президент не допустить ревізії зобов'язань України, які ми реалізували для отримання безвізового режиму. Рішення парламентського комітету вилучити з проекту нового Трудового кодексу так звані антидискримінаційні норми глава держави вважає помилковим і навіть провокативним", – йдеться у заяві.

"Петро Порошенко запевнив наших партнерів дипломатичними каналами, що така позиція комітету не знайде підтримки ні у Верховній Раді, ані тим більше з боку президента. Україна виконувала, виконує і буде виконувати всі свої зобов'язання", – повідомив Цеголко.

Перший віце-спікер Ірина Геращенко також обурилася: "Парламентський талібан, який має дипломатичні паспорти і давно мандрує світом без віз, намагається на останньому етапі перекреслити весь важкий шлях, що пройшла Україна".

"Як же набридло це напускне фарисейство, коли парламентський талібан забороняє в законодавство вносити слово "гендер", яке, до речі, спокійнісінько існує в шкільних і університетських підручниках", – додала вона.

Як відомо, 5 листопада 2015 року Верховна Рада ухвалила в першому читанні проект Трудового кодексу (№1658), але тоді депутати не підтримали поправкущодо заборони дискримінації у трудовій сфері, озвучену депутатом Іриною Геращенко.

Зокрема, пропонувалося передбачити, що в трудовій сфері заборонена дискримінація за расовими, політичними, релігійними ознаками, а також на підставі статевої приналежності, сексуальної орієнтації, сімейного або майнового становища, залежно від участі в страйках, підозри на СНІД або його наявності.

Ця поправка була однією з ключових вимог щодо безвізового режиму з Євросоюзом. Тоді Андрій Парубій заявив, що її можуть розглянути при підготовці законопроекту до другого читання.

15 березня 2017 року Комітет з питань соціальної політики зайнятості та пенсійного забезпечення розглянув на своєму засіданні проект Трудового кодексу і – голосами депутатів від БПП і НФ – рекомендував його до остаточного ухвалення, хоча проти профспілки, роботодавці та громадянські активісти заперечують проти низки положень.

У 2016 році Міжнародна організація праці проаналізувала проект Трудового кодексу України та видала 59 Рекомендацій. Однак комітет проігнорував 22 з них цих.

Зокрема, йдеться про вимогу недопущення дискримінації жінок, неповнолітніх; зловживання правами роботодавців тощо.

Усі новини про Трудовий кодекс>>

Джерело: Економічна правда

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»