• Посилання скопійовано

Охорона праці у сільгоспвиробництві здійснюватиметься за новими правилами

Оприлюднено проект наказу Мінсоцполітики ,,Про затвердження Правил охорони праці у сільськогосподарському виробництві”

Охорона праці у сільгоспвиробництві здійснюватиметься за новими правилами

На сьогодні нормативно-правові акти у сфері охорони праці в сільськогосподарському виробництві є застарілими та не охоплюють нові технологічні процеси, обставини та умови праці, не відповідають сучасним вимогам щодо створення безпечних і не шкідливих умов праці на відповідних робочих місцях, тому потребують актуалізації та об’єднання в один єдиний нормативно-правовий акт.

З огляду на це, Держпраці розробила та оприлюднила проект наказу Мінсоцполітики ,,Про затвердження Правил охорони праці у сільськогосподарському виробництві” (завантажити).

Проект Правил охорони праці у сільськогосподарському виробництві можна переглянути тут>>

Зазначені Правила:

  • поширюються на всіх суб’єктів господарювання незалежно від форм власності та організаційно-правової форми, які здійснюють діяльність у сільському господарстві;
  • встановлюють вимоги до охорони праці під час одержування продукції рослинництва і тваринництва, вирощування сільськогосподарських культур на відкритому ґрунті, в оранжереях і теплицях;
  • є обов’язковими для роботодавців і працівників, які виконують роботи з вирощування, збирання, оброблення продукції рослинництва і тваринництва.

Пропозиції та зауваження до проекту наказу приймаються до 27.10.2017 р. за адресою: Державна служба України з питань праці, 01601, м. Київ, вул. Десятинна, 14; е-mail: dsp@dsp.gov.ua; тел.: (044) 289-41-52.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Державна інспекція України з питань праці

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»