• Посилання скопійовано

Павло Розенко доручив активізувати роботу щодо легалізації неформальної зайнятості та детінізації зарплати

«Абсолютно прекрасно спрацювало рішення щодо підвищення мінімальної заробітної плати до 3200 грн. Це стало потужним поштовхом до детінізації зарплат» - Павло Розенко

Павло Розенко доручив активізувати роботу щодо легалізації неформальної зайнятості та детінізації зарплати

19 квітня під головуванням Віце-прем’єр-міністра України Павла Розенка відбулося  засідання Міжвідомчої робочої групи з питань забезпечення реалізації рішень, спрямованих на підвищення рівня оплати праці та дотримання норм законодавства в частині детінізації заробітної плати.

За словами Павла Розенка, підвищення у минулому році розміру мінімальної заробітної плати до 3200 гривень стало потужним поштовхом до детінізації заробітних плат, але роботу в цьому напрямку необхідно продовжити і посилити.

«Абсолютно прекрасно спрацювало рішення щодо підвищення мінімальної  заробітної плати до 3200 грн. Це стало потужним поштовхом до детінізації зарплат. Ми це відчули і на доходах місцевих бюджетів, і на доходах Пенсійного фонду. Ми побачили легалізацію робочих місць, збільшення кількості застрахованих осіб,  створення десятків тисяч нових юридичних осіб. Тобто економіка працює, ділова активність зростає, але, враховуючи кількість тих, хто продовжує працювати в тіньовому секторі економіки, потрібно активізувати роботу, в тому числі інформаційну, в напрямку легалізації неформальної зайнятості», - сказав він.

 «Сьогодні всі, а особливо молодь і люди середнього віку повинні зрозуміти, що від того, як вони сплачують внески сьогодні, залежить їхній майбутній соціальний захист, їхня пенсія», - наголосив Віце-прем’єр-міністр.

За результатами засідання, органи державної влади та місцевого самоврядування отримали доручення активізувати  роботу щодо легалізації неформальної зайнятості та детінізації заробітної плати.

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»