• Посилання скопійовано

З зарплати мобілізованих аліменти також утримуються

Мінсоцполітики роз'яснило нюанси щодо утримання аліментів з зарплати мобілізованих та щодо збереження їм середньої зарплати

З зарплати мобілізованих аліменти також утримуються

Мінфін у листі від 29.04.2016 р. №494/13/84-16 зазначає, що утримання аліментів з працівників провадиться з усіх видів заробітку і додаткової винагороди як за основною роботою, так і за роботою за сумісництвом, в т. ч. з основної зарплати за посадовим окладом, тарифною ставкою, відрядними розцінками тощо; усіх видів доплат і надбавок до зарплати; зарплати, що зберігається під час виконання державних і громадських обов'язків, та в інших випадках збереження середньої заробітної плати, інших видів заробітку. 

Постановою КМУ від 26.02.93 р. №146 затверджено Перелік видів доходів, які враховуються при визначенні розміру аліментів на одного з подружжя, батьків, дітей, інших осіб, відповідно до п. 13 якого утримання аліментів провадиться з суми заробітку (доходу), що належить особі, яка сплачує аліменти, після утримання з цього заробітку (доходу) податків.

Крім того, зазначеним листом Мінсополітики повідомило, що військова служба закінчується при звільненні військовослужбовця з військової служби в запас або у відставку, загибелі (смерті), визнання судом безвісно відсутнім або оголошення померлим. Тобто, роботодавець зобов'язаний працівникові, призваному на військову службу за призовом під час мобілізації до дня оголошення судом їх померлими зберігати місце роботи, посаду і виплачувати середній заробіток.

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»