• Посилання скопійовано

Робота страхових експертів з охорони праці на неконтрольованих територіях

Документи, які були видані, затверджені чи підписані після 01.12.2014 р. органами, установами, організаціями, не підпорядкованими українській владі, не можна вважати такими, які складені відповідно до вимог чинного законодавства

Робота страхових експертів з охорони праці на неконтрольованих територіях

ФСС НВВ у листі від 14.07.2016 р. №144-06-3 нагадує, що діяльність служби страхових експертів з охорони праці на територіях, не підконтрольних українській владі, слід вважати припиненою з 24 листопада 2014 року, що унеможливлює участь страхових експертів з охорони праці у розслідуванні нещасних випадків на виробництві та причин виникнення професійних захворювань на цих територіях.

Документи, які були видані, затверджені чи підписані після 1 грудня 2014 року органами, установами, організаціями, не підпорядкованими українській владі, не можна вважати такими, які складені відповідно до вимог чинного законодавства України, та використовувати їх для розслідування нещасних випадків.

Враховуючи той факт, що виконання роботи страхового експерта з охорони праці на непідконтрольних українській владі територіях може загрожувати його безпеці, а також з огляду на те, що на цих територіях припинили свою діяльність усі державні та бюджетні установи, робочі органи виконавчої дирекції Фонду повинні забезпечити участь страхових експертів у розслідуваннях нещасних випадків та причин виникнення професійних захворювань виключно на територіях, які підконтрольні українській владі.

Водночас робочим органам виконавчої дирекції Фонду в Донецькій та Луганській областях запропоновано забезпечити накопичення інформації, яка їм надходить, про нещасні випадки та професійні захворювання, що сталися на території, тимчасово не контрольованій українською владою.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: Фонд соціального страхування України

Рубрика: Праця та соціальний захист/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»