• Посилання скопійовано

Прожитковий мінімум пропонують переглядати залежно від зростання цін і тарифів

У Верховній Раді України зареєстровано законопроекти, якими пропонується внести зміни до Закону «Про прожитковий мінімум»

Прожитковий мінімум пропонують переглядати залежно від зростання цін і тарифів

У законопроектах №7120 та №7121 пропонується здійснювати перерахунок прожиткового мінімуму на одну особу, а також для тих, хто відноситься до основних соціальних і демографічних груп населення з урахуванням фактичного зростання споживчих цін і тарифів, у випадку перевищення фактичного розміру прожиткового мінімуму його офіційно затвердженої величини - повідомляє "Українське право".

Відповідно до статті 1 Закону "Про прожитковий мінімум" прожитковий мінімум - вартісна величина достатнього для забезпечення нормального функціонування організму людини, збереження його здоров'я набору продуктів харчування, а також мінімального набору непродовольчих товарів та мінімального набору послуг, необхідних для задоволення основних соціальних і культурних потреб особистості.

Змінами до Закону "Про прожитковий мінімум" передбачено встановити, що прожитковий мінімум щороку затверджується Верховною Радою України окремим законом не пізніше 1 квітня року, що передує плановому і періодично переглядається разом з уточненням показників Державного бюджету України. 

У разі перевищення протягом трьох місяців поспіль фактичного розміру прожиткового мінімуму більше ніж на 5% від його офіційно затвердженого розміру на відповідний період, Кабінет Міністрів України невідкладно, але не пізніше 20 днів з дати останнього оприлюднення подає до Верховної Ради України пропозиції щодо змін прожиткового мінімуму з урахуванням фактичного зростання споживчих цін і тарифів шляхом внесення змін до закону України про Державний бюджет України на поточний рік.

Джерело: Українське право

Рубрика: Праця та соціальний захист/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»