• Посилання скопійовано

Підвищувати пенсійний вік зараз категорично не можна, - Павло Розенко

Міністр соціальної політики України Павло Розенко наголошує, що запропонована Урядом пенсійна реформа не передбачає підвищення пенсійного віку

Підвищувати пенсійний вік зараз категорично не можна, - Павло Розенко

Про це він заявив в ефірі телеканалу „112 Україна”.

 „У Верховну Раду вже внесений урядовий  законопроект щодо запровадження накопичувальної системи і ми наполягаємо на необхідності його прийняття”, - сказав він.

 Водночас, Міністр зазначив, що дискусія щодо пенсійної реформи ще триває і з МВФ, і з народними депутатами. „МВФ вважає потрібним заходом запровадження накопичувального рівня пенсійного забезпечення, але, окрім цього, вони пропонують реформувати і солідарну систему. І задля цього пропонується фактично єдиний вихід – підвищити пенсійний вік”, - розповів Розенко.

 „Однак я вважаю (і це позиція, яку сьогодні поділяють і Президент України, і Прем’єр-Міністр України), що на сьогодні підвищувати пенсійний вік категорчно не можна. Без того, коли в Україні почне зростати якість життя, рівень життя і саме головне - тривалість життя громадян, говорити про підвищення пенсійного віку неприпустимо”, - наголосив Павло Розенко.

Окрім того, Розенко розповів про основні напрямки діяльності Мінсоцполітики у 2016 році.

Так, пріоритетними напрямками діяльності Міністерства соціальної політики України у 2016 році, окрім продовження пенсійної реформи, є реформування системи житлових субсидій і трудового законодавства. 

„Ми будемо закликати парламент голосувати за введення другого рівня накопичувальної пенсійної системи, - сказав Розенко. – Продовжуватимемо реформувати і трансформувати систему субсидій. Перший крок ми зробили рік тому, і крок успішний, який оцінили, я сподіваюся, люди. Адже на сьогоднішній день 5,5 млн українських родин уже отримують субсидії і жодним чином не відчули на собі підняття у два-чотири рази цін на електроенергію, тепло, газ тощо”.

„Безумовно, серед пріоритетів – ухвалення (Верховною Радою України) нового Трудового кодексу, - продовжив Міністр. – Це нова Конституція на ринку праці й трудових відносин”.

Джерело: Міністерство соціальної політики

Рубрика: Праця та соціальний захист/Пенсії

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Пенсії»