• Посилання скопійовано

Пенсія за вислуги років - без звільнення з роботи: законопроект

З законодавства пропонують виключити норму, яка передбачає отримання медичними, педагогічними, соціальними та іншими працівниками пенсії за вислугу років лише у випадку залишення роботи, яка дає право на цю пенсію

Пенсія за вислуги років - без звільнення з роботи: законопроект

Відповідну пропозицію містить проект Закону від 14.03.2016 №4215 "Про внесення змін до Закону України "Про пенсійне забезпечення" (щодо надання можливості педагогічним, медичним, соціальним та іншим категоріям працівників працювати на своїх посадах після отримання пенсії за вислугу років)", автором якого є народний депутат Сергій Міщенко.

Так, законопроектом передбачається можливість медичним, педагогічним, соціальним та іншим працівникам працювати та отримувати пенсію за вислугу років.

На думку автора законодавчої ініціативи, такі зміни допоможуть знизити дефіцит кадрового забезпечення освітньої та медичної галузей, підвищити рівень надання послуг у цих сферах та створити належні умови для роботи  відповідних працівників.

Джерело: Закон&Бізнес

Рубрика: Праця та соціальний захист/Пенсії

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Пенсії»