• Посилання скопійовано

Оновлено порядок отримання даних про зарплату для призначення пенсії у разі втрати документів

Затверджено новий Порядок отримання з Державного реєстру фізичних осіб - платників податків даних про заробітну плату (дохід) для призначення пенсії у разі втрати документів про її нарахування та виплату

Оновлено порядок отримання даних про зарплату для призначення пенсії у разі втрати документів

Нещодавно оприлюднено наказ Мінфіну та Мінсоцполітики від 28.03.2016  р. №305/392, яким затверджено новий Порядок отримання з Державного реєстру фізичних осіб - платників податків даних про заробітну плату (дохід) для призначення пенсії у разі втрати документів про її нарахування та виплату.

 Цим Порядком визначається:

 - механізм обміну інформацією на центральному рівні між ДФСУ та Пенсійним фондом,

 - порядок складання та подання ПФУ запитів на отримання інформації з Державного реєстру фізичних осіб - платників податків (далі - ДРФО) щодо надання даних про зарплату (дохід) за період з 1 січня 1998 року до 1 липня 2000 року (за наявності) для призначення пенсії у разі втрати документів про її нарахування та виплату.

ПФУ протягом 5-ти робочих днів з дати одержання повідомлення або звернення про отримання даних про заробітну плату (дохід) фізичних осіб для призначення пенсії у разі втрати документів про її нарахування та виплату формує запит і подає його до ДФС. Запит формується у разі виникнення потреби, але не частіше ніж один раз на день, та може містити інформацію щодо однієї або декількох фізичних осіб.

ДФС надає відповідь на запит Пенсійного фонду України не пізніше ніж через п'ять робочих днів з дати отримання такого запиту.

Наказ набере чинності з дня його офіційного опублікування, яке заплановане в "Офіційному віснику України" у №41 (03.06.2016).

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Пенсії

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Пенсії»