• Посилання скопійовано

Внесено зміни до Порядку обчислення пенсій чорнобильцям

Кабінет Міністрів урегулював механізм обчислення пенсій особам, які отримали інвалідність внаслідок участі в ліквідації наслідків радіаційних аварій

Внесено зміни до Порядку обчислення пенсій чорнобильцям

Законом України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій" передбачено обчислення пенсій виходячи з п'ятикратного розміру мінімальної заробітної плати особам, які брали участь у ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, інших ядерних аварій, випробувань, військових навчаннях із застосуванням ядерної зброї під час проходження дійсної строкової служби і внаслідок чого стали особами з інвалідністю.

З метою забезпечення реалізації цього Закону прийнято  постанову КМУ від 15.11.2017 р. №851, якою врегульовано механізм обчислення пенсій особам, які брали участь у ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, інших ядерних аварій та випробувань, військових навчаннях із застосуванням ядерної зброї під час проходження дійсної строкової служби і внаслідок чого стали особами з інвалідністю.

Документом передбачено, що за бажанням осіб вказаних категорій, пенсія по інвалідності обчислюється з п'ятикратного розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня відповідного року.

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Праця та соціальний захист/Пенсії

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Пенсії»