• Посилання скопійовано

Розроблено проект Звіту про укладені договори купівлі-продажу нерухомого майна

Пенсійний фонд оприлюднив проект постанови КМУ “Деякі питання щодо звітності зі збору на обов’язкове державне пенсійне страхування”

Розроблено  проект  Звіту про укладені договори купівлі-продажу нерухомого майна

Як повідомляють у ПФУ, проект постанови КМУ “Деякі питання щодо звітності зі збору на обов’язкове державне пенсійне страхування”  розроблено  з метою приведення Порядку сплати збору на обов’язкове державне пенсійне страхування з окремих видів господарських операцій, затвердженого постановою КМУ від 03.11.1998 р. № 1740, у відповідність до вимог чинного законодавства.

Проектом постанови затверджено форму Звіту про укладені договори купівлі-продажу нерухомого майна та встановлено порядок подання такої звітності. Цей звіт подаватимуть нотаріуси щокварталу, до 20 числа місяця, що настає за звітним кварталом, за місцем розташування державної нотаріальної контори або робочого місця приватного нотаріуса.

Звіти потрібно буде подавати на паперових носіях, завірених підписом нотаріуса або керівником державної нотаріальної контори та скріплених печаткою (за наявності), або надсилати поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення.

У разі надсилання Звіту поштою на адресу відповідного органу Пенсійного фонду таке відправлення має бути здійсненим  не пізніше ніж за 10 днів до закінчення граничного строку подання Звіту

У Порядку №1740 також уточнюється, що нотаріальне посвідчення договорів купівлі-продажу нерухомого майна здійснюється за наявності документального підтвердження сплати збору на обов’язкове державне пенсійне страхування з операцій купівлі-продажу нерухомого майна.

Документом, що підтверджує сплату збору на обов’язкове державне пенсійне страхування з операцій купівлі-продажу нерухомого майна, є платіжне доручення платника збору про перерахування сум збору на бюджетні рахунки для зарахування надходжень до державного бюджету, відкриті в головних управліннях Казначейства. Копія цього платіжного доручення зберігається у нотаріуса, який посвідчив договір.

Суми збору на обов’язкове державне пенсійне страхування з операцій купівлі-продажу нерухомого майна сплачуються платниками, зазначеними у пункті 15-1 цього Порядку, за місцем розташування державної нотаріальної контори або робочого місця приватного нотаріуса

Зауваження та пропозиції до вищезазначеного проекту можна надсилати до 12.02.2018 р. за адресою: Пенсійний фонд України, 01014, м. Київ, вул. Бастіонна, 9, e-mail: pf-it@gu.kiev.ua.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Пенсійний фонд України

Рубрика: Праця та соціальний захист/Пенсії

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Пенсії»