• Посилання скопійовано

Розенко розповів про основні зміни у пенсійному забезпеченні у 2016 році

У 2016 році буде обмежений розмір максимальної пенсії та зросте розмір пенсії, яка підлягає оподаткуванню

Розенко розповів про основні зміни у пенсійному забезпеченні у 2016 році

„Ми фіксуємо максимальний розмір пенсії, вище якого призначатися пенсія в Україні не буде. Цей розмір складає 10 740 гривень. На наше переконання, найвищий розмір пенсії не повинен перевищувати розумних меж”, - сказав Розенко на брифінгу у Будинку Уряду.

Він також повідомив, що у 2016 році буде збережена норма щодо оподаткування пенсій у розмірі 15%, які перевищують три розміри мінімальної заробітної плати. Водночас, наголосив Міністр, у зв’язку з підвищенням мінімальних соціальних стандартів розмір пенсії, яка підлягає оподаткуванню зросте із 3654 грн до 4134 грн. „Тобто пенсії менші за 4134 оподатковуватись не будуть”, - пояснив він.

За словами Павла Розенка, у 2016 році продовжиться обмеження пенсій для працюючих пенсіонерів. „Для усіх категорій державних службовців та посад, які прирівняні до державної служби, зберігатиметься необхідність вибору - або пенсія, або заробітна плата. Також буде продовжена дія норми щодо виплати пенсій працюючим пенсіонерам у розмірі 85%”, - додав глава Мінсоцполітики.

Джерело: Міністерство соціальної політики

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»