• Посилання скопійовано

ЄСВ за ставкою 8,41% - тільки після отримання довідки медико-соціальної експертної комісії

Податківці зауважують, що нарахування роботодавцем ЄСВ у розмірі 8,41 % на зарплату працюючих інвалідів здійснюється з моменту одержання підприємством довідки МСЕК

ЄСВ за ставкою 8,41% - тільки після отримання довідки медико-соціальної експертної комісії

ДФСУ у листі від 27.11.2015 р. №25385/6/99-99-17-03-01-15 нагадує, що єдиний соцвнесок для підприємств, установ і організацій, в яких працюють інваліди, встановлюється у розмірі 8,41 % суми нарахованої кожній застрахованій особі зарплати за видами виплат, які включають основну та додаткову заробітну плату, інші заохочувальні та компенсаційні виплати.

Підтвердженням встановлення працівнику інвалідності є засвідчена копія довідки з акта огляду в медико-соціальній експертній комісії про встановлення групи інвалідності (далі - довідка МСЕК). 

Довідка МСЕК є первинним документом щодо встановлення групи інвалідності, тому використання інших вторинних документів, які видаються на підставі цієї довідки, вважається недоцільним.

Враховуючи викладене, підставою для застосування ставки у розмірі 8,41 % є завірена копія довідки МСЕК безпосередньо підприємством, установою або організацією.

Отже, нарахування роботодавцем єдиного внеску у розмірі 8,41 % на заробітну плату зазначеної категорії працівників здійснюється з моменту одержання підприємством довідки МСЕК.

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»