• Посилання скопійовано

Із зарплати, лікарняних та винагород за цивільно-правовими договорами ЄСВ не утримується

З цього року такі доходи зменшуються на податок на доходи з фізичних осіб і військовий збір

Із зарплати, лікарняних та винагород за цивільно-правовими договорами ЄСВ не утримується

На це звертають увагу фахівці ГУ ДФС у Волинській області.

Перед утриманням податку на доходи оподатковану суму необхідно зменшити, у разі застосування, на  податкову соціальну пільгу.

Отже, єдиний внесок необхідно нарахувати на фонд оплати праці і сплатити лише роботодавцю.

Варто зазначити, що 22 – ти відсоткову ставку застосовуватимуть підприємці, які перебувають, як на загальній системі, так і на спрощеній системі оподаткування.

Проте, як і раніше, єдиний внесок слід нараховувати за спеціальними ставками:

 -  на зарплату, лікарняні та декретні працівників – інвалідів – 8,41 відсотка;

 - на зарплату, лікарняні та декретні інвалідів, які працюють на підприємствах та в організаціях громадських організацій інвалідів, де інвалідів – не менше половини від загальної чисельності, і їхній фонд оплати праці – не менше чверті витрат на оплату праці – 5,5 відсотка;

 - на заплату, лікарняні, декретні, винагороди за роботи чи послуги за цивільно –правовими договорами усіх осіб, які працюють (виконують роботи, надають послуги) на підприємствах та в організаціях всеукраїнських громадських організаціях інвалідів, зокрема УТОГ та УТОС, у яких кількість інвалідів  - не менше половини від загальної чисельності, і їхній фонд оплати праці – не менше чверті витрат на оплату праці, - 5,3 відсотка.

Звертаємо увагу платників, що нові правила чинні з 1 січня 2016 року, а отже стосуються  доходів, нарахованих починаючи із цієї дати. Щодо доходів, нарахованих до 01.01.2016 року, то у цьому випадку діють старі норми, незалежно від дати їх виплати.

Джерело: ДФС у Волинській обл.

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»