• Посилання скопійовано

Мінсоцполітики про включення періоду служби мобілізованих працівників до страхового стажу

Мінсоцполітики роз'яснило, що період військової служби за призовом під час мобілізації, коли за застраховану особу не сплачено ЄCВ? слід відносити до періоду, не відпрацьованого з поважної причини

Мінсоцполітики про включення періоду служби мобілізованих працівників до страхового стажу

На думку Мінсоцполітики (лист від 15.12.2015 р. №696/18/99-15), період військової служби застрахованої особи за призовом під час мобілізації, на особливий період, коли за застраховану особу не сплачено єдиний внесок (зокрема, період виплати працівнику компенсації із бюджету в межах середнього заробітку мобілізованого працівника, яка не є базою нарахування єдиного внеску, що спрямовується до ФСС з ТВП), слід відносити до періоду, не відпрацьованого з поважної причини.

Таким чином, Мінсоцполітики пропонує місяці та календарні дні такого періоду виключати з розрахункового періоду та здійснювати розрахунок середньої заробітної плати за місяці та календарні дні розрахункового періоду, у яких єдиний внесок сплачено.

У випадку коли в усіх місяцях розрахункового періоду не нараховано єдиний внесок,  може бути застосовано пункт 28 Порядку, відповідно до якого середня заробітна плата визначається виходячи з тарифної ставки (посадового окладу) або її частини, встановленої на день настання страхового випадку.

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»