• Посилання скопійовано

Держказначейство затримує соціальні виплати від Фонду з ТВП

При затвердженні постанов КМУ щодо верифікації та моніторингу достовірності інформації, поданої фізособами для нарахування й отримання соцвиплат, не було враховано специфіку нарахування й отримання застрахованими особами соціальних виплат за рахунок Фонду з ТВП

Держказначейство затримує соціальні виплати від Фонду з ТВП

Фонд з ТВП повідомив, що при затвердженні постанов КМУ щодо верифікації та моніторингу достовірності інформації, поданої фізособами для нарахування й отримання соцвиплат, не було враховано специфіку нарахування та отримання застрахованими особами соціальних виплат за рахунок коштів Фонду з ТВП. Унаслідок цього органами Державної казначейської служби затримуються розрахункові операції щодо перерахування матеріального забезпечення по платіжним дорученням, поданим органами ФСС з ТВП.

Листами Мінфіну від 28.03.2016 р. №31-29000-09-10/8924, від 29.03.2016 р. №31-29000-09-10/9026 були надані рекомендації Державній казначейській службі України, в яких зазначено про необхідність подання органами Фонду інформації в розрізі кожної фізичної особи по допомогах з тимчасової непрацездатності, вагітності та пологах.

На виконання Порядку та листів Мінфіну органами ДКСУ надіслані попередження на адреси виконавчих дирекцій відділень Фонду про зупинення з 01.04.2016 перерахування коштів на здійснення соцвиплат, відповідно по платіжних дорученнях, без наявного реєстру таких виплат.

Слід зазначити, що відповідно до Закону №1105 робочими органами Фонду здійснюється фінансування страхувальників-роботодавців, а не застрахованих осіб.

Згідно з п. 2 Порядку фінансування страхувальників для надання застрахованим особам матеріального забезпечення за рахунок коштів Фонду, передбачені певні реквізити, які містяться в заяві-розрахунку, але відсутні в реєстрі, що вимагає Міністерство фінансів України.

Враховуючи зазначене, органи Фонду не мають технічної можливості надавати до органів ДКСУ інформацію в повному обсязі за формами, визначеними додатками 1-3 до Порядку.

Незважаючи на це, органами ДКСУ з 04.04.2016 р. не приймаються до виконання платіжні доручення, що подаються виконавчими дирекціями відділень Фонду на фінансування матеріального забезпечення.

У зв'язку з цим, робочі органи Фонду вимушені звертатися до судових органів за захистом порушених прав та інтересів, як своїх так й застрахованих осіб, стягнення заборгованості по матеріальному забезпеченню.

Джерело: Фонд соціального страхування України

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»