• Посилання скопійовано

Середній заробіток мобілізованого працівника менший за мінімальну зарплату: що з ЄСВ?

Податківці роз'яснили, яким чином нараховується ЄCВ у разі виплати мобілізованим працівникам середнього заробітку у розмірі меншому мінімальної заробітної плати

Середній заробіток мобілізованого працівника менший за мінімальну зарплату: що з ЄСВ?

Фахівці ДФС в інформаційно-довідковому ресурсі "ЗІР" (підкатегорія 301.04) роз'яснили: якщо розмір середнього заробітку, нарахованого мобілізованому працівнику, дорівнює або перевищує розмір мінімальної заробітної плати, єдиний внесок нараховується на фактично нараховану суму.

Однак, якщо розмір нарахованого середнього заробітку менший розміру мінімальної заробітної плати, то сума ЄСВ розраховується як добуток розміру мінімальної заробітної плати та ставки єдиного внеску (22%).

Новини на тему:

 - Cередній заробіток мобілізованим у 2016 році - за рахунок роботодавців!

 - Оподаткування середнього заробітку мобілізованих у 2016 році 

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»