• Посилання скопійовано

Нацбанк схвалює скасування банківського контролю сплати ЄСВ

НБУ підтримав пропозиції НАБУ щодо скасування для банків обов’язкового контролю за сплатою компаніями ЄСВ при перерахуванні заробітної плати своїм співробітникам

Нацбанк схвалює скасування банківського контролю сплати ЄСВ

Про це йдеться у листі НБУ на адресу Асоціації.

 «Розуміючи важливість порушеного питання та з метою його найшвидшого вирішення, Національний банк України особисто звернувся до Міністерства фінансів України та Державної фіскальної служби України з проханням опрацювати пропозиції та підтримати ініціативи Незалежної асоціації банків України щодо спрощення контролю з боку банків за сплатою єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, у тому числі  під час проведення Міністерством фінансів України заходів щодо підвищення показників України у рейтингу Світового банку “Doing Business”» - зазначає заступник Голови НБУ Яків Смолій у листі на адресу НАБУ.

На початку квітня цього року НАБУ вже звертала увагу органів державної влади на неоднозначність та неповноту роз’яснень ДФСУ щодо процедури здійснення контролю банками за сплатою ЄСВ. Невизначеність призводить до різної банківської практики та наражає банки на ризики застосування штрафних санкцій і створює додаткове навантаження. Оскільки банки змушені втручатися в господарську діяльність клієнтів і виконувати непритаманні для себе функції, що призводить до непорозумінь у відносинах з клієнтами та затримок при перерахуванні коштів для виплати заробітної плати.

Крім того, в офіційному листі на адресу регулятора, Міністерства фінансів та Державної фіскальної служби, НАБУ запропонувала відмовитися від надання клієнтами довідок-розрахунків в паперовій формі та перейти на електронний документообіг між банками та ДФСУ. Що, на переконання експертів НАБУ, сприятиме покращенню сервісу клієнтів-платників податків як з боку ДФСУ, так і з боку банків.

 З офіційним зверненням НАБУ Ви зможете ознайомитися тут.

«Сподіваємося, що підтримка регулятора, стане поштовхом для якнайшвидшого розгляду Мінфіном та ДФСУ наших пропозицій та прискорить процес усунення неузгодженостей в законодавстві, що перешкоджають реалізації банками своєї професійної діяльності та наражають їх на штрафні санкції», - зауважила Олена Коробкова, виконавчий директор НАБУ.

Джерело: Незалежна асоціація банків України

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»