• Посилання скопійовано

Нарахування/донарахування зарплати за періоди до 01.01.2016 р.: яку ставку ЄСВ застосовувати?

ДФСУ роз'яснила, що при нарахуванні зарплати за періоди до 01.01.2016 р. застосовується ставка 22%, а у разі донарахування (зменшення) - ставка, що діяла на день фактичного нарахування заробітної плати

Нарахування/донарахування зарплати за періоди до 01.01.2016 р.: яку ставку ЄСВ застосовувати?

Як зазначили податківці у "ЗІР" (категорія 301.04.01), якщо нарахування заробітної плати за періоди до 01.01.2016 р. відбувається після вказаної дати, то застосовується ставка ЄСВ у розмірі, який діє на момент нарахування зарплати, тобто 22%. При цьому із нарахованих сум ЄСВ не утримується. 

Однак, якщо роботодавець донараховує (зменшує) суму єдиного соцвнеску, нарахованого на суми заробітної плати (доходу) у період до 01.01.2016, то він застосовує ставки, що діяли на день фактичного нарахування заробітної плати (доходу). Крім того, з такого доходу утримується єдиний внесок.

Матеріали на тему:

 - Аналітика від Дт-Кт: нараховуємо ЄСВ на рівні мінімального внеску

 - Нараховуємо ЄСВ при проведенні індексації зарплати за минулі періоди;

 - Донарахування працівникам зарплати за попередні роки: відображаємо в звіті з ЄСВ

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»