• Посилання скопійовано

Особливості стягнення заборгованості з платників єдиного внеску

Податківці нагадали, що очікує платників, які не виконали визначені Законом про ЄСВ обов’язки щодо нарахування, обчислення та сплати єдиного внеску

Особливості стягнення заборгованості з платників єдиного внеску

ДФС в Тернопільській області нагадує, що  до платників, які не виконали визначені Законом про ЄСВ обов’язки щодо нарахування, обчислення та сплати єдиного внеску, застосовуються заходи впливу та стягнення.

За умови виявлення платником своєчасно не нарахованих сум єдиного внеску такі платники зобов’язані самостійно обчислити ці внески, відобразити у звітності, що подається платником до органів ДФС, та сплатити їх. До такого платника застосовуються штрафні санкції у порядку і розмірах, визначених розділом VII Інструкції з ЄСВ.

Читайте також: Нова інструкція з ЄСВ: що зміниться з 17 травня?

При виявленні органом ДФС своєчасно ненарахованих та/або не сплачених платником сум єдиного внеску даний орган обчислює суми єдиного внеску, що зазначаються у вимозі про сплату боргу (недоїмки), та застосовує до такого платника штрафні санкції у порядку і розмірах, визначених розділом VII Інструкції.

Сума єдиного внеску, своєчасно ненарахована та/або несплачена у строки, встановлені Законом про ЄСВ, обчислена органами ДФС у випадках, передбачених цим Законом, є недоїмкою. Суми недоїмки стягуються з нарахуванням пені та застосуванням штрафів.

Органи ДФС надсилають (вручають) платникам вимогу про сплату боргу (недоїмки), яка формується на підставі актів документальних перевірок, звітів платника про нарахування ЄСВ та облікових даних з інформаційної системи органу ДФС за встановленими формами.

Протягом 10-ти календарних днів з дня одержання цієї вимоги платник зобов’язаний сплатити зазначені суми недоїмки, штрафів та пені. Якщо платник ЄСВ не сплатив цих сум, не узгодив вимогу з органом ДФС та не оскаржив вимогу в судовому порядку або не сплатив узгодженої в результаті оскарження суми боргу (недоїмки) (з дня отримання відповідного рішення органу ДФС або суду), орган ДФС протягом десяти робочих днів надсилає до органу державної виконавчої служби вимогу про сплату боргу (недоїмки).

Джерело: ДФC у Тернопільській області

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»