• Посилання скопійовано

Перший робочий день місяця не співпадає з першим числом календарного місяця: що з ЄСВ?

Податківці розглянули питання щодо донарахування ЄСВ до мінімального розміру зарплати, якщо працівника прийнято на роботу в перший робочий день місяця, який не збігається з першим числом календарного місяця

Перший робочий день місяця не співпадає з першим числом календарного місяця:  що з ЄСВ?

ДПІ у Шевченківському районі м. Києва нагадує: якщо база нарахування ЄСВ не перевищує розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на місяць, за який отримано дохід, сума єдиного соцвнеску розраховується як добуток розміру мінімальної зарплати, встановленої законом на місяць, за який отримано дохід (прибуток), та ставки ЄСВ.

Отже, якщо працівника прийнято на основне місце роботи в перший робочий день місяця, який не збігається з першим числом календарного місяця, то з урахуванням того, що такий працівник відпрацював повністю всі робочі дні в даному місяці, підприємство нараховує ЄСВ виходячи з законодавчо встановленого розміру мінімальної заробітної плати на місяць, за який нараховується заробітна плата (дохід), та ставки ЄСВ.

 

Про інші випадки нарахування ЄСВ не нижче мінімального страхового внеску читайте тут та тут

Джерело: ДПІ у Шевченківському районі м. Києва

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»