• Посилання скопійовано

Пенсіонери за вислугу років, які провадять незалежну професійну діяльність, сплачують ЄСВ

Звільнення від сплати ЄСВ стосується лише пенсіонерів за віком, - наголошують у ДФСУ

Пенсіонери за вислугу років, які провадять незалежну професійну діяльність, сплачують ЄСВ

ДФСУ у листі від 13.03.2017 р. №3420/М/99-99-13-02-03-14 нагадує, що з 1 січня 2017 року особа, яка провадить незалежну професійну діяльність та не отримує дохід (прибуток) у звітному році або окремому місяці звітного року від такої діяльності, зобов’язана визначити базу нарахування ЄСВ, незважаючи на наявність трудових відносин з роботодавцем. Сума ЄСВ не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску.

При цьому податківці наголошують: звільнення від сплати за себе ЄСВ передбачено для фізичних осіб — підприємців, у тому числі тих, які обрали спрощену систему оподаткування, за умови якщо вони є пенсіонерами за віком та отримують відповідно до закону пенсію. Для осіб, які провадять незалежну професійну діяльність і є пенсіонерами за вислугу років та отримують відповідно до закону пенсію, нарахування ЄСВ здійснюється на загальних підставах.

Читайте також: ЄСВ у 2017 році: що нового? 

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»