• Посилання скопійовано

Зарплата відрядника менша за мінімальну: що з ЄСВ?

ДФСУ розглянула питання щодо нарахування єдиного соцвнеску на заробітну плату штатного працівника за основним місцем роботи, який працює на відрядній системі оплати праці

Зарплата відрядника менша за мінімальну: що з ЄСВ?

ДФСУ у листі від 17.08.2017 р. №1645/6/99-99-13-02-03-15/ІПК зазначила, що заробітна плата (дохід) за основним місцем роботи, яка нараховується (виплачується) застрахованій особі за відрядною системою оплати праці є базою нарахування ЄСВ.

При цьому якщо її розмір не перевищує розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на місяць, за який отримано дохід, сума єдиного внеску розраховується як добуток розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на місяць, за який отримано дохід (прибуток), та ставки єдиного внеску.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»