• Посилання скопійовано

Мінфін підготував зміни до порядку обліку платників ЄСВ

Оприлюднено проект наказу Мінфіну «Про затвердження змін до Порядку обліку платників єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування»

Мінфін підготував зміни до порядку обліку платників ЄСВ

12 лютого 2018 року ДФСУ оприлюднила проект наказу Мінфіну «Про затвердження Змін до Порядку обліку платників єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» (завантажити).

Проект розроблено з метою приведення Порядку обліку платників єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, затвердженого наказом Мінфіну від 24.11.2014 р. №1162, у відповідність до норм Закону №2148-VII.

Зміни до Порядку обліку платників єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування можна переглянути тут (завантажити).

Зокрема, проектом наказу Мінфіну:

1) визначено форму заяви про взяття на облік платника єдиного внеску (члена фермерського господарства) (завантажити) та процедури взяття на обліку платників ЄСВ – членів фермерського господарства;

2) удосконалено деякі процедури обліку платників ЄСВ у частині заміни повідомлення про взяття на облік платників єдиного внеску (завантажити), на яких не поширюється дія Закону «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань»;

3) встановлено особливості обліку відокремлених підрозділів іноземних компаній, організацій, включених до Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України.

Планується, що у разі прийняття цей наказ набере чинності через 10 днів з дня його офіційного опублікування.

Зауваження та пропозиції до проекту приймаються протягом місяця з дня оприлюднення проекту на адресу розробника поштову – 04655, Львівська площа, буд. 8, Державна фіскальна служба України, Департамент обслуговування платників та електронну – oblik@sfs.gov.ua.

***

Читайте також: 

Пенсійна реформа: наслідки для роботодавців та підприємців.

Що змінилося у зв'язку з пенсійною реформою: коментар та інфографіка від ПФУ.

Джерело: ДФСУ

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»