• Посилання скопійовано

Що буде фізособі - «єдиннику» за несплату (несвоєчасну сплату) ЄСВ?

ДФС роз'яснила, які штрафи передбачені за несплату (несвоєчасну сплату) єдиного соцвнеску фізособами - підприємцями, платниками єдиного податку

Що буде фізособі - «єдиннику» за несплату (несвоєчасну сплату) ЄСВ?

ДФС у Запорізькій області нагадує, що платниками ЄСВ є, зокрема, підприємці, у тому числі ті, які обрали спрощену систему оподаткування (єдиний податок).

Підприємці – платники єдиного податку сплачують ЄСВ, нарахований за календарний квартал, до 20 числа місяця, що настає за кварталом, за який сплачується ЄСВ.

Отже, граничний термін сплати ЄСВ для підприємців – платників єдиного податку – 19 число місяця, що настає за кварталом, за який сплачується ЄСВ.

За несплату (неперерахування) або несвоєчасну сплату (несвоєчасне перерахування) ЄСВ на платників, які допустили зазначене порушення накладається штраф у розмірі 20% своєчасно не сплачених сум.

На суму недоїмки нараховується пеня з розрахунку 0,1% суми недоплати за кожний день прострочення платежу.

Нарахування пені починається з першого календарного дня, що настає за днем закінчення строку внесення відповідного платежу, до дня його фактичної сплати (перерахування) включно.

Згідно з ст. 165-1 КУпАП, несплата або несвоєчасна сплата ЄСВ, зокрема, фізособами - підприємцями або особами, які забезпечують себе роботою самостійно, у сумі:

  • що не перевищує 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тягне за собою накладення штрафу від 40 до 80 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 680 до 1360 грн);
  • понад 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян тягне за собою накладення штрафу від 80 до 120 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 1360 до 2040 грн).

Повторне за рік вчинення таких дій тягне за собою накладення штрафу від 150 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 250 до 5100 грн).

Зазначена норма передбачена абз. 2 пп. 2 п. 6, п. 11 розд. IV, п. 2 розд. VІІ Інструкції про порядок нарахування і сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, затвердженої наказом МФУ від 20.04.2015 р. №449.

***

Читайте також: 

Усі новини на тему>>

Джерело: ДФС у Запорізькій області

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»