• Посилання скопійовано

Фізична чи юридична особа може оскаржити електронні публічні закупівлі

Фізична чи юридична особа для захисту своїх прав з приводу рішення, дії чи бездіяльності замовника, що суперечать законодавству у сфері публічних закупівель і внаслідок яких порушено право чи законні інтереси такої особи, має право звернення до органу оскарження або суду

Фізична чи юридична особа може оскаржити електронні публічні закупівлі

Мінекономрозвитку у листі від 02.08.2016 р. №3302-06/24156-06 зазначає, що відповідно до ст. 18 Закону «Про публічні закупівлі»  скарга до органу оскарження подається суб'єктом оскарження у формі електронного документа через електронну систему закупівель. Після розміщення скарги суб'єктом оскарження в електронній системі закупівель, вона автоматично вноситься до реєстру скарг і формується реєстраційна картка. Скарга разом з реєстраційною карткою в день розміщення автоматично оприлюднюється на веб-порталі Уповноваженого органу.

Скарга суб'єкта оскарження подається до органу оскарження з урахуванням вимог щодо її змісту та строків, передбачених частинами першою та другою ст. 18 зазначеного Закону.

Відразу після внесення до реєстру скарг скарга з супровідними документами та її реєстраційна картка автоматично надсилаються органу оскарження та замовнику.

При цьому ч. 4 ст. 18 Закону передбачено, що орган оскарження залишає скаргу без розгляду в разі, якщо замовником усунено порушення, зазначені в скарзі.

Скарги щодо укладених договорів про закупівлю розглядаються в судовому порядку.

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Оскарження

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Оскарження»