• Посилання скопійовано

Оскаржувати штрафи з ЄСВ будемо за оновленими правилами! Мінфін розробив законопроект

Міністерство фінансів України оприлюднило для публічного обговорення законопроект щодо поліпшення розгляду скарг з питань ЄСВ

Оскаржувати штрафи з ЄСВ будемо за оновленими правилами! Мінфін розробив законопроект

Мінфін у рамках проекту «Податки Просто» презентує для публічного обговорення законопроект щодо удосконалення та уніфікації процедур адміністративного оскарження рішень контролюючих органів щодо нарахування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (ЄСВ).

 

У чому суть?

На сьогодні склалася неузгодженість норм Закону про ЄСВ з нормами ПКУ щодо застосування єдиних термінів та відповідних підходів до розгляду скарг платників податків на рішення контролюючих органів з питань нарахування ЄСВ.

Мінфін напрацював законопроект, що:

1) удосконалює та уніфіковує процедуру адміністративного оскарження рішень контролюючих органів щодо нарахування ЄСВ;

2) зменшує строки розгляду таких скарг в адміністративному порядку з 30 до 20 днів;

3) надає можливість на продовження строків розгляду скарг для більш детального, всебічного та обґрунтованого дослідження матеріалів скарг платників ЄСВ.

 

Що це дає?

Цей законопроект забезпечує єдиний підхід до розгляду скарг в адміністративному порядку та підвищує ефективність організації роботи та контролю за переглядом рішень ДФС щодо нарахування ЄСВ під час проведення процедури адміністративного оскарження.

Із законопроектом можна ознайомитися тут>>

Зауваження та пропозиції щодо змісту проекту акту можна надавати у письмовій та електронній формі протягом місяця з дня публікації цього оголошення за такими адресами:

  • Міністерство фінансів України, 01008, м. Київ-8, вул. Грушевського, 12/2, Е-mail: apar@minfin.gov.ua
  • Державна регуляторна служба України, 01001, м. Київ-11, вул. Арсенальна, 9/11, E-mail загальний: inform@dkrp.gov.ua, E-mail прес-служби: pres@dkrp.gov.ua

***

Читайте також: Порядок обліку платників ЄСВ змінився. Затверджено наказ Мінфіну

Джерело: Міністерство фінансів України

Рубрика: Право і відповідальність/Оскарження

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Оскарження»