• Посилання скопійовано

Мініфін розповів про схеми ухилення від сплати податків

Які схеми ухилення від сплати податків на сьогодні існують та що зроблено Мінфіном для недопущення використання цих схем платниками податків, розповіли у Міністерстві фінансів України

Мініфін розповів про схеми ухилення від сплати податків

Мінфін у листі від 13.11.2015 р. №31-11110-12/28-685/704 розповів, що всього затверджено 42 критерії ризиків несплати податків, в тому числі високого ступеня 13 ризиків і 19 ризиків середнього ступеня. Ризики несплати податків викладено за градацією значущості з відсотковим значенням показників. Переглянути Критерії>>>

Першочерговими для включення до плану-графіка проведення документальних планових перевірок платників податків є платники податків, які мають найбільшу кількість ризиків несплати податків та максимальні розрахункові втрати бюджету.

Завдяки зосередженню уваги на удосконаленні ризикоорієнтованого підходу до оцінки діяльності платників податків зменшується втручання в діяльність бізнесу через скорочення кількості планових перевірок. Так, за півріччя 2015 року кількість планових перевірок у порівнянні з аналогічним періодом минулого року зменшилась на 41 % (з 2,9 тис. до 1,7 тис).

Що зроблено Міністерством фінансів для недопущення використання платники податків схем ухилення від оподаткування?

З метою ліквідації "податкових ям" та схем ухилення від сплати податків Законом №71-VIII, зокрема:

- запроваджено систему електронного адміністрування ПДВ, яка слугуватиме забезпеченню відповідності сплаченого та нарахованого ПДВ, а також унеможливить формування фіктивного ПДВ та неправомірного відшкодування його з бюджету;

- скорочено перелік галузевих пільг з податку на прибуток підприємств (легка, суднобудівна промисловість, електроенергетика, готелі, виробники біопалива, підприємства машинобудування для агропромислового комплексу; літакобудівна промисловість, індустрія програмної продукції, тощо).

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: Міністерство фінансів України

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»