• Посилання скопійовано

Затверджено порядок проведення перевірок службою з надзвичайних ситуацій

МВС затвердило Порядок проведення планових (позапланових) перевірок щодо додержання суб'єктом господарювання вимог законодавства у сфері цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки

Затверджено порядок проведення перевірок службою з надзвичайних ситуацій

МВС  наказом від 02.11.2015 р. № 1337 затвердило Порядок проведення планових (позапланових) перевірок щодо додержання суб'єктом господарювання вимог законодавства у сфері цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки. Такі перевірки будуть проводити структурні пiдроздiли ДСНС України.

Планові перевірки проводитимуться відповідно до планів перевірки, які щоквартально затверджуються ДСНС України чи її територіальними органами й оприлюднюються на їх офіційному веб-сайті до 25 числа останнього місяця кварталу, що передує плановому. 

Періодичність здійснення планових перевірок суб'єктів господарювання визначається з урахуванням критеріїв, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності та визначається періодичність здійснення планових заходів державного нагляду (контролю) у сфері техногенної та пожежної безпеки. Ці критерії затверджено постановою КМУ від 29.02.2012 р. № 306.

При проведенні перевірок ДСНС суб’єкти господарювання зобов’язані:

• безперешкодно допускати перевіряльників до огляду (обстеження) будівель, приміщень, споруд, устаткування, території;

• надавати для ознайомлення документи, зразки продукції, пояснення, довідки, відомості, матеріали з питань, що виникають під час перевірок, а також їх копії у разі необхідності.

Тривалість планової перевірки залежить від площі (території) об’єкта перевірки, кількості будівель, приміщень і дільниць, що перебувають у власності/користуванні суб’єктів господарювання, та ступеня ризику від провадження госпдіяльності, але не може перевищувати 15 робочих днів. Для суб’єктів малого підприємництва — 5 робочих днів. 

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»