• Посилання скопійовано

Як передати активи з одного підприємства на інше без сплати податків

Дуже часті випадки винесення фіскалами податкових вимог на підставі яких виникає право податкової застави, а як наслідок можливе примусове відчуження майна підприємства в користь погашення податкового збору

Щоб уникнути таких ситуацій, я раджу вам передати найцінніші та необхідні вам в діяльності активи на користь компанії зберігача.

Яким чином це зробити без сплати податків?

Для початку аудитор вираховує долі в уставному капіталі, на який припадає те чи інше майно. Після чого засновниками приймається рішення про проведення реорганізації і це рішення передається до державного реєстратора.  Хочу зауважити, що найменший строк для проведення реорганізації шляхом виділення - 2 місяці, оскільки саме такий строк встановлений для заявлення кредиторами своїх вимог для підприємства, що проводить реорганізацію.

Після того, як цей строк сплине, до установчих документів основної компанії ми вносимо зміни про те, що у нас був виведений один із учасників і створюємо нову юридичну особу на користь якої за розподільчим балансом передаємо те чи інше майно.

Про реооганізацію необхідно обов'язково повідомити контролюючі органи! Це є вимога законодавства.

Георгій Красіков, 

спеціаліст з юридичного аутсорсингу

Джерело: Консалтингова компанія "Де Факто"

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»