• Посилання скопійовано

Уряд затвердив порядок проведення перевірок органів ліцензування

Порядок визначає процедуру проведення Державною регуляторною службою планових та позапланових перевірок додержання органами ліцензування вимог законодавства у даній сфері

Уряд затвердив порядок проведення перевірок органів ліцензування

Кабмін постановою від 16.03.2016 р. №182 затвердив Порядок проведення спеціально уповноваженим органом планових та позапланових перевірок додержання органами ліцензування вимог законодавства у даній сфері.

"Це сприятиме встановленню процедури здійснення державного нагляду за додержанням органами ліцензування вимог законодавства у відповідній сфері", - сказано в повідомленні прес-служби Кабміну.  

Порядок визначає процедуру проведення Державною регуляторною службою як спеціально уповноваженим органом з питань ліцензування:

1) планових перевірок:

  • строк проведення - не більше 15 робочих днів;
  •  не частіше одного разу на рік, на підставі відповідного наказу;
  • ДРС надсилає органу ліцензування повідомлення про проведення такої перевірки не пізніше ніж за 10 днів до її початку;

2) позапланових перевірок:

  • строк проведення -  не більше 10 робочих днів;
  • вивчаються лише ті питання, що стали підставою для її проведення;
  •  орган ліцензування не повідомляється.

Порядком також передбачено вимоги щодо підготовки документів, необхідних для проведення перевірки та оформлення її результатів (наказ про проведення перевірки, посвідчення на проведення перевірки, акт перевірки), перелік питань, що вивчаються під час проведення перевірки, тощо.

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»