• Посилання скопійовано

Відсутність підписів деяких перевіряльників на акті перевірки - не підстава для визнання його недійсним

Фіскали розглянули питання оформлення результатів перевірок, а також порядку підписання посадовими особами органів ДФС актів перевірок та їх реєстрації

Відсутність підписів деяких перевіряльників на акті перевірки  - не підстава для визнання його недійсним

ДФСУ у листі від 05.05.2016 р. №10088/6/99-99-14-03-03-15 нагадує, що результати перевірок оформлюються у формі акта або довідки, які підписуються посадовими особами органів доходів і зборів та керівником підприємства, що перевірялося, або уповноваженою ним особою.

Акт (довідка) про результати перевірки складається у двох примірниках, підписується посадовими особами органів доходів і зборів, які проводили перевірку, та реєструється в органі доходів і зборів протягом 10 робочих днів з дня, що настає за днем закінчення установленого для проведення перевірки строку.

Акт (довідка) перевірки після його реєстрації протягом трьох робочих днів вручається для підписання керівнику підприємства або уповноваженій ним особі чи надсилається підприємству в порядку, встановленому ПКУ для надсилання (вручення) податкових повідомлень-рішень.

Водночас ПКУ не передбачена можливість перенесення законодавчо встановлених термінів складення, реєстрації та вручення (надсилання) акта перевірки або визнання його недійсним у разі відсутності підпису окремих посадових осіб, які проводили перевірку, зокрема, у випадках їх відпустки, звільнення, перебування на лікарняному тощо.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: Державна фіскальна служба України

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»