• Посилання скопійовано

Новий порядок формування плану-графіка проведення документальних планових перевірок - в проекті від Мінфіну

ДФСУ оприлюднила проект наказу Мінфіну "Про затвердження Порядку формування плану-графіка проведення документальних планових перевірок платників податків"

Новий порядок формування плану-графіка проведення документальних планових перевірок - в проекті від Мінфіну

30 травня 2016 року ДФСУ оприлюднила проект наказу Міністерства фінансів України "Про затвердження Порядку формування плану-графіка проведення документальних планових перевірок платників податків" (завантажити).

Як зазначено у пояснювальній записці, основною метою підготовки цього регуляторного акта є приведення у відповідність процедури формування плану-графіка проведення документальних планових перевірок платників податків, затвердження переліку ризиків господарської діяльності платників податків та їх поділу за ступенями до вимог Кодексу, в тому числі у зв’язку із змінами, внесеними до нього Законом № 909. 

Згідно зі статтею 77 глави 8 розділу ІІ ПКУ документальна планова перевірка повинна бути передбачена у плані-графіку проведення планових документальних перевірок. 

До плану-графіка проведення документальних планових перевірок відбираються платники, які мають ризик щодо несплати податків та зборів, невиконання іншого законодавства, контроль за яким покладено на контролюючі органи, та періодичність проведення перевірок визначається залежно від ступеня ризику в діяльності таких платників.

Порядок формування та затвердження плану-графіка, перелік ризиків та їх поділ за ступенями встановлюються центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну податкову і митну політику.

Механізмом досягнення цілей є прийняття Проекту. 

Прийняття Проекту надасть змогу удосконалити систему ризикоорієнтованого податкового контролю та усунути окремі невідповідності між нормами Порядку № 524 та Кодексом у зв’язку із змінами, внесеними до нього Законом № 909, у частині зміни в оподаткуванні податком на прибуток підприємств.

Прийняття Проекту створить умови для виконання покладених на органи ДФС завдань і функцій без додаткових витрат матеріальних ресурсів та часу на його впровадження та виконання.

Положення Проекту, на думку його авторів, також є сприятливими для платників податків, оскільки надають змогу повною мірою реалізувати норми Кодексу у зв’язку із змінами, внесеними Законом № 909, щодо забезпечення прав платників податків.

Зауваження та пропозиції до зазначеного проекту від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань можна надсилати упродовж одного місяця з дати оприлюднення проекту на адресу розробника (Державна фіскальна служба України): поштову – 04655, м. Київ, Львівська площа, 8, та електронну – nmetlashevska@sfs.gov.ua.

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»