• Посилання скопійовано

Виправляємо помилки в акті інвентаризації обсягів залишку пального

ДФС в ЗІР (категорія 116.13) роз'яснила нюанси виправлення помилок в акті проведення інвентаризації обсягів залишку пального

Виправляємо помилки в акті інвентаризації обсягів залишку пального

Податківці нагадують, що протягом 20 календарних днів, починаючи з 01.03.2016 р., платник зобов’язаний подати контролюючому органу Акт інвентаризації обсягів залишку пального станом на початок дня 01.03.2016 р. 

Акт інвентаризації обсягів залишку пального подається за основним місцем обліку в електронній формі відповідно до порядку подання податкових документів в електронному вигляді з дотриманням умови щодо реєстрації ЄЦП підзвітних осіб, затвердженого в установленому порядку.

Підтвердженням прийняття контролюючим органом акта інвентаризації є квитанція в електронному вигляді у текстовому форматі, яка надсилається платнику протягом операційного дня. Датою та часом подання акта інвентаризації в електронному вигляді до контролюючого органу є дата та час, зафіксовані у квитанції.

Якщо надісланий акт сформовано з порушенням вимог, передбачених Порядком №219, протягом операційного дня платнику надсилається квитанція в електронному вигляді у текстовому форматі про відмову у прийнятті в електронному вигляді із зазначенням причин. При цьому платник зобов’язаний усунути відповідні недоліки та повторно подати акт.

Якщо протягом операційного дня не надіслано квитанції про прийняття або відмову в прийнятті акта інвентаризації, такий акт вважається прийнятим.

Якщо платник надіслав до контролюючого органу кілька примірників одного податкового документа (у разі виправлення, неотримання першої квитанції тощо), оригіналом вважається електронний документ, надісланий до останнім до закінчення граничного терміну встановленого законодавством для подання податкової звітності за умови, що його було сформовано правильно, прийнято до бази даних контролюючого органу та платнику надійшла про це друга квитанція.

Дані акта інвентаризації можуть бути перевірені контролюючим органом у встановленому порядку протягом 6 календарних місяців із дня його подання.

При встановленні за результатами перевірки невідповідності обсягів пального, зазначених у акті інвентаризації, фактичним даним та/або даним бухобліку підприємства контролюючий орган здійснює відповідні коригування в Єдиному реєстрі електронних акцизних накладних на підставі даних акта перевірки (абз. 3 та 4 п. 9 підрозд. 5 розд. ХХ ПКУ).

Тож, за результатами перевірки невідповідності обсягів пального, зазначених у акті інвентаризації, фактичним даним та/або даним бухобліку підприємства контролюючий орган здійснює відповідні коригування в Єдиному реєстрі електронних акцизних накладних на підставі даних акта перевірки. Разом з тим, якщо платник податків надіслав до контролюючого органу кілька примірників акта інвентаризації, то оригіналом вважається той, що був надісланий останнім до закінчення встановленого граничного терміну подання за умови, що його було прийнято до бази даних контролюючого органу та платнику податків надійшла про це друга квитанція.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»