• Посилання скопійовано

ДФСУ про сторнування пені та штрафних санкцій

Податківці розповіли про розрахунок штрафних санкцій та пені на суму податкового боргу, який виник внаслідок некоректного заповнення додатка 2 до декларації з ПДВ, що подавалась за звітні періоди починаючи з лютого 2015 року

ДФСУ про сторнування пені та штрафних санкцій

ДФСУ у листі від 15.12.2015 р. №45789/7/99-99-19-03-02-17 роз'яснила, що податковий борг, автоматично розрахований в інтегрованої картки платника податку (далі – ІКПП) платника податку внаслідок  некоректного заповнення додатка 2 до декларації з ПДВ (зазначення у графах 4 та 5 таблиці 1 сум податку, які перевищують суми ПДВ, що  обліковувались в ІКПП) за своєю економічною  та правовою сутністю не відповідає визначенню податкового боргу у розумінні ПКУ.

Отже, штрафні санкції та пеня, розраховані в ІКПП на суму такого "технічного" податкового боргу, автоматично сформованого в ІКПП внаслідок некоректного заповнення платником податку додатка 2 до декларації з ПДВ, підлягають сторнуванню на підставі рішення контролюючого органу за місцем реєстрації платника податку.

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»