• Посилання скопійовано

За відображення в обліку обсягів пального, не приведеного до температури 15°С, – штраф

ДФСУ відповіла на запитання: чи є відповідальність за відображення в акцизних накладних, розрахунках коригування, актах інвентаризації, декларації акцизного податку обсягів пального, які не приведені до температури 15°С, якщо таке порушення не призвело до заниження/завищення податкового зобов’язання?

За відображення в обліку обсягів пального, не приведеного до температури 15°С, – штраф

Податківці в ЗІР (категорія 116.13) наголошують, що платникам забороняється формування показників податкової звітності, митних декларацій на підставі даних, не підтверджених документами, що визначені абз. 1 п. 44.1 ст. 41 ПКУ

Товаросупровідні документи подаються суб’єктами ЗЕД під час митного оформлення пального до контролюючих органів з відомостями щодо обсягів пального, що ввозиться на митну територію України, в кілограмах та літрах, які приведені до температури 15° C.

Отже, відображення в податковому обліку обсягів обігу пального, які не приведені до температури 15°С, є порушенням ведення податкового обліку, за яке госпсуб’єкт притягується до адміністративної відповідальності, передбаченої ст. 163 прим.1 КУпАП. А саме: штраф у розмірі від 5 до 10 н.м.д.г. (85-170 грн), а за повторне порушення протягом року – від 10 до 15 н.м.д.г. (170-255 грн).

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»