• Посилання скопійовано

Що вважається повторним податковим правопорушенням

Штраф у розмірі 1020 грн за неподання чи несвоєчасне подання податкових декларацій (розрахунків) застосовується, якщо до платника податків протягом року вже було застосовано штраф саме за таке порушення

Що вважається повторним податковим правопорушенням

ДФС у м. Києві у листі від 12.07.2016 р. №15651/10/26-15-12-04-18 нагадує, що неподання або несвоєчасне подання платником податків податкових декларацій (розрахунків) тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 170 грн за кожне таке правопорушення. За ті ж дії, вчинені платником податків, до якого протягом року було застосовано штраф за таке порушення, передбачено штраф в розмірі 1020 грн за кожне таке неподання або несвоєчасне подання.

Тобто повторним порушенням, за яке передбачено накладання штрафу у розмірі 1020 грн, буде неподання або несвоєчасне подання податкової декларації платником податків незалежно від виду податку, за яке до такого платника протягом року вже було застосовано штраф за неподання (несвоєчасне подання) декларації (розрахунку) та у період до одного року (до 365 або 366 днів - для високосного року) винесено податкове повідомлення-рішення.

Читайте також: Для кого штраф у розмірі 1020 гривень

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФС у м. Києві

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»